Hıdırellez Köşkü Yukarı, Unnamed Road, 38100 Kocasinan/Kayseri

Hıdırellez Köşkü

89 Yorumlar
Hıdırellez Köşkü Yukarı, Unnamed Road, 38100 Kocasinan/Kayseri

İşletme Hakkında

Kocasinan | Kocasinan

İletişim

Bizi Arayın
+905379491591
Yukarı, Unnamed Road, 38100 Kocasinan/Kayseri

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri
  • Çocuklar için uygun

Önerilen Yorumlar

“casabalanka” Duran
17.10.2023
Hıdırellez Köşkü
Manzara olarak muhteşem bir yer. Lakin duvarlarına yazılanlar, etrafındaki kırık içki şişeleri, yolunun rezaletligi hangisini saysam ki. Milletimizi anlamakta zorlanıyorum. Neden zarar verirsin ki. Buranın köşk veya tarihi bir yer olduğuna inanmak istemiyorum. Olsaydı sahip çıkılırdı diye düşünüyorum. Aksini aklım almaz lakin. Gozetleme kulesi olduguda söyleniyor. Yinede belediyenin en azından burayı bir isletme yeri olarak tahsis etmesi şuan ki halinden daha iyi olur.
Cengiz Arda
03.10.2023
Hıdırellez Köşkü
Biz gittiğimizde tadilat bitmemişti, ama müthiş bir manzara. Görülmeye değerdi.
DOĞUKAN SUSAM
27.09.2023
Hıdırellez Köşkü
Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılan Hızır İlyas Köşkü'nün gök gözlem evi haline dönüştürülmesi için restorasyon çalışması başlatıldı. Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılan Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması devam ediyorAraç girişine şuanda kapalı
Hasan Hüseyin Yüksekkaş
25.09.2023
Hıdırellez Köşkü
Çocukluğumdan beri düşünürüm.Böyle bir tarihi bina dağın tepesine niçin yapıldı.? Nasıl yaptırıldı.? Çok büyük yapı taşları oraya nasıl çıkarıldı.? Herhalde çok büyük bir öneme sahip olmalıydı.! Bize anlatılanlara göre orası ,zamanın padişahının kızı çaresiz bir hastalığa yakalanır tedavisi için havası temiz bol oksijenli bir yere ihtiyaç vardır. Bu vesileyle bu tarihi bina yaptırılır.Sultan burada tedavi edilerek sağlığına kavuşur.Başka bir söylentide buranın o tarihlerde haberleşme yeri olarak (ateş yakarak) kullanılmasıdır.Şu anki neslin şu bilgiyi değerlendirmesinide öneririm.Gevher Nesibe Sultan Kayseri'ye tüm hastalıkların tedavisi için zamanın hastahanesi olan külliyeyi yaptırmıştır.Bu hastahaneye ilave polikinlik olarak, akciyer hastalıklarının tedavisi için burasını tedavi merkezi olarak düşünülebilir.Resimlerden görüleceği üzere ,gezip seyrisefer yapılacak bir yerdir.Burayaherne kadar hıdırellez köşkü densedeBence HIDIRELLEZ MÜZESİ demek daha uygun olur.nedenmi diyorsunuz!Aynısı birbaşka yerde yok.(dağın tepesinde böyle bir yapı)Fakat şu mesele çok önemli ; bazı kendini bilmez tarihi eserin önemini anlamaz kişiler tarafından, sprey boyalarla yazılar yazıp kirliliğe sebepolunuyor.Medeni cesareti olmayan(platonik aşıklar)İlan ı aşkını tarihi eser üzerinde dile getiriyor. Toplum olarak lütfen tarihi eserlerimize sahip çıkalım. Teşekkürler****************************I've been thinking since my childhood. Why was such a historical building built on the top of the mountain? How was it built? How were the very large building blocks brought there? It must have been of great importance. On this occasion, this historical building was built. The Sultan was treated here and regained his health.Another rumor is that this place was used as a communication place (by lighting a fire) at that time.I would suggest the current generation to evaluate this information.Gevher Nesibe Sultan had the complex, which was the hospital of the time, built in Kayseri for the treatment of all diseases.As an additional polyclinic to this hospital, it can be considered as a treatment center for the treatment of lung diseases.As can be seen from the pictures, it is a place to visit.although it is called Hıdırellez MansionI think it would be more appropriate to say HIDIRELLEZ MUSEUM. Why do you say?!The same is not found anywhere else. (such a structure on the top of the mountain)But this issue is very important; by people who do not understand the importance of some self-conscious historical artifact, they write with spray paints and cause pollutionwithout moral courage(platonic lovers) The ad expresses his love on the historical artifact. As a society, let's protect our historical artifacts.Thank you
Cengiz Ekici
17.09.2023
Hıdırellez Köşkü
Kocasinan belediyesi restore ettiriyor teleskop yerleştirip gök gözlem evi yapacaklar. Tüm kayseriyi panoromik olarak en iyi görebileceğiniz yer. Hıdırellez tepesi de eski kapadokia kral mezarı olan bir tümülüs.
Hubeyb KÖSE
11.08.2023
Hıdırellez Köşkü
13’üncü yüzyıl Selçuklu dönemi eseri olan Hıdırellez Köşkü, Anadolu Selçuklu Sultanı 2'nci Gıyasettin Keyhüsrev tarafından Hıdırellez Tepesi’ne büyük bir tümülüsün üstüne yaptırılmıştır. Av köşkü olarak planlanan yapı bazı kaynaklara göre şifahane olarak kullanılmıştır. Şehre hakim bir konumda bulunan yapıda; hol, mescit, eyvan ve bir mutfak bulunmaktadır. Ayrıca yapı, kesme taş duvar örgüsü ile inşa edilmiştir ve duvarlar yığma tekniğiyle yapılmıştır. Kocasinan Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan yapı, yakın zamanda Gök Gözlem Evi olarak vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.
Abdurrahim Vural
22.07.2023
Hıdırellez Köşkü
Hızır İlyas Köşkü, bir tümülüs üzerinde yapılmıştır. Günümüze gelemeyen bir kitabesine göre köşk 1241 yılında yapılmıştır. Bu kitabeyi ilk defa Mordtmann okumuş ancak bu kitabe sonradan kırılmış ve yok olmuştur. Sonraki yıllarda Barth bu köşkün planını yayınlamıştır.Hızır İlyas Köşkü’nün şehir dışında yapılmış olmasının nedeni açıklık kazanamamıştır. Bazı araştırmacılara göre bu yapı Çifte Medrese’deki şifahanesinin göğüs hastalıkları bölümü olarak kullanılmıştır. Bazılarına göre de Selçuklu sultanlarının dinlendikleri bir yerdir.13’üncü yüzyıl Selçuklu dönemi eseri olan Hıdırellez Köşkü, Anadolu Selçuklu Sultanı 2'nci Gıyasettin Keyhüsrev tarafından Hıdırellez Tepesi’ne yaptırılmıştır. Şehre hakim bir konumda bulunan yapıda; hol, mescit, eyvan ve bir mutfak bulunmaktadır. Ayrıca yapı, kesme taş duvar örgüsü ile inşa edilmiştir ve duvarlar yığma tekniğiyle yapılmıştır. Kocasinan Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan yapı, yakın zamanda Gök Gözlem Evi olarak vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.
Nevzat
21.07.2023
Hıdırellez Köşkü
Yıllar önce, tahminen 30 yıl önce içerisinde her yer delik deşik edilmiş, içinde define aranmış, perişan ve harabe bir halde idi. Sonradan restore edilerek yenilendi ve resmi kurumların hizmetine verildi.
Enes YILMAZ
20.07.2023
Hıdırellez Köşkü
Restorasyon görmüş.
YUSUF TALHA
13.07.2023
Hıdırellez Köşkü
Böyle tarihi eserleri daha fazla önem vermemiz gerekiyor , Anadolu'nun dört bir tarafı buram buram tarih kokan bir coğrafya gelecek nesillere de bu tarihi eseri göstermek için yenileme çalışması başlamış emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Daha fazla böyle yenileme çalışmalarını bekleriz. Gideceklere de kazasız belasız yolculuklar dilerim.

Yorum Ekle

Harita

Yukarı, Unnamed Road, 38100 Kocasinan/Kayseri
Hıdırellez Köşkü