Parion Antik Kenti Sedat naciye nurova kazı evi, 17200 Kemer/Biga/Çanakkale

Parion Antik Kenti



465 Yorumlar
  • Salı24 saat açık
  • Çarşamba24 saat açık
  • Perşembe24 saat açık
  • Cuma24 saat açık
  • Cumartesi24 saat açık
  • Pazar24 saat açık
  • Pazartesi24 saat açık


Parion Antik Kenti Sedat naciye nurova kazı evi, 17200 Kemer/Biga/Çanakkale


İşletme Hakkında

Parion Kazısı Resmi Web Sitesi – Parion Kazısı Web Sitesi |

İletişim

Bizi Arayın
Sedat naciye nurova kazı evi, 17200 Kemer/Biga/Çanakkale

Saatler

  • Salı24 saat açık
  • Çarşamba24 saat açık
  • Perşembe24 saat açık
  • Cuma24 saat açık
  • Cumartesi24 saat açık
  • Pazar24 saat açık
  • Pazartesi24 saat açık

Özellikler

  • Çocuklar için uygun


Önerilen Yorumlar

el yl
18.10.2023
Parion Antik Kenti
M.S. 1. Yüzyılda inşasına başlanmış içinde tiyatrodan hamama bir çok buluntunun çıkarıldığı , 2016’dan bugüne hala kazı çalışmalarının devam ettiği yaşayan bir arkeolojik çalışma alanı. Henüz giriş ücreti /müze kart vs soran yok:) Küçük limanı ve liman köyünün çamurlu yollarını geçer geçmez karşınıza çıkıyor Porion kazıları.Çalışmaların ortasından yürüyüp soldaki yolu takip edince yol denize çıkıyor. Geçen iki bin yıllık süre zarfında hasar gören tarihi şehrin surları ve sütunları denize düşmüş. Çobanların koyun sürülerini gezdirdiği bu 2.000 yaşındaki Surlardan berrak, cam gibi suyu olan denizi seyretmek , rüzgarı yüzünüzde hissetmek ayrı bir keyif.
Muhammed Furkan Küfrevi
03.10.2023
Parion Antik Kenti
Yakından görülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kazılar devam ediyor ve bir müze niteliğine henüz sahip değil. Herhangi bir tesis bulunmuyor.
Memo Kskn
09.09.2023
Parion Antik Kenti
Büyük bir alanda şimdilik küçük bir kazı olduğu anlaşılıyor... İlginç ama sergilenenler yersiz. Ücretsiz gezebilirsiniz.
ELİF YAZICI
07.09.2023
Parion Antik Kenti
Allah bana bir defa daha gidebilme şansı verir inşallah ... Bu ülkede hiç bir yerde yazlık istemem burası hariç.. üç beş ev var ama nasıl da insancıl lar ❣️ denizin ortasında dans ediyorlar eşlik edin.. evinizde gibi rahat edin.. deniz turkuaz kaş halt etmiş yaninda..balık gırla at çek misali .. gece mi nasıl muazzam .. degil bu ülkede dünyada değilsiniz sanki.. sabaha kadar havayı kokladım. Benim buraya tekrar gitmem lazım . Şifa gibiydi. Nasıl övsem nasıl ikna etsem sizi bilemedim ama ben buraya tekne ile fırtınadan sığındım bilemedim Rabbim 1 günlük cennet nasip etmiş bu dünyada..
Nurullah Erimşah
18.08.2023
Parion Antik Kenti
Her yer tel örgü ile çevrilmis fakat çalışan kimse yok köpek bekliyot
aslı tüfekçi
23.07.2023
Parion Antik Kenti
Tarih severler için güzel bir antik kent gezilip görülecek Çanakkale Biga kemer köyünde hele tiyatronun akustik yapısı çok iyiydi
Ersin Özdil
19.07.2023
Parion Antik Kenti
Marmara Denizi kıyı kenti olan Parion, 2005 yılından beri yürütülen çalışmalarda özellikle nekropolis alanında elde edilen veriler göz önünde bulundurulduğunda bir Troas kenti olduğu kabul edilmektedir. Antik Parion, batısında Lampsakos, doğusunda Priapos ve güneyinde Skepsis gibi önemli kentlerle komşudur.Eusebius, Parion'un M.Ö. 709 yılında kurulduğunu söylemiştir. Parion isminin kökeni ile ilgili üç görüş bulunmaktadır. Bunlardan ilki Parion kökeninin Paros'tan geldiği, diğeri Erythrailı göçmen Iason ve Demetria'nın oğlu Parius'dan türediği, sonuncusu da ismin Troia prensi Paris'ten kaynaklandığı ve Paris’in şehri anlamına geldiğidir.Parion M.Ö. 478-477'de Delos Birliği'ne üye olmuştur. M.Ö. 431-404 yıllarında Atinalılar ile Spartalılar arasında patlak veren Peloponnessos Savaşları'nda Parion, Atinalılar'ın tarafında yer almıştır. Kent M.Ö. 387'de Kral Barışı sonrası tekrar Pers egemenliği altına girmiştir. Büyük İskender'in M.Ö. 334'te Persler'i Granikos Savaşı'nda yenmesiyle Anadolu'da yeni bir dönem başlamıştır. M.Ö. 188'de yapılan Apameia Barışı sonrası Romalılar’ ın Pergamon Krallığına bıraktığı Troas,M.Ö.133’te Kralı III. Antiokhos’un ölmüyle tekrar Romalılara bırakılmıştır.Kentin öneminin farkında olan Roma, Parion’u ilki Julius Caesar ya da Augustus Dönemi’nde, ikincisi de Hadrianus Dönemi’nde olmak üzere iki kere koloni kenti olarak ilan edilmiştir.Kentin Hadrianus Dönemi’nde ikinci kez elde ettiği statüden sonra mimari faaliyetlerinde hızlanma olduğu tahmin edilmektedir. Özellikle kentin en göze çarpan yapılarından biri olan ve M.S. 2. Yüzyılın ikinci yarısına tarihlenen tiyatronun mimari bezemeleri ve kabartmaları da bunu doğrular niteliktedir. M.S. 2. Yy’dan itibaren Hıristiyan toplulukların bulunduğu bir kent olan Parion, Bizans Dönemi’nde de önemini yitirmediğini ve önemli bir piskoposluk merkezi olduğunu Eustathis, (M.S. 312 – 330) Hesychius (M.S. 431) ve Thalassius (M.S. 451) adlı rahiplerin Parion’da görev yapmasından anlaşılmaktadır.İlk nekropolünde başlanmıştır. sondajlar sayesinde birçok yapı kalıntısı ortaya çıkartılmıştır
cengiz sipahi
07.07.2023
Parion Antik Kenti
1500.. 2000 sene önceki halini gösterecek bir film olaydı keşke..zamaninin en buyuk yerlesim yerlerinden..o zamanlarda 70 bin kişi yaşadiğı tain ediliyor..tahmin ediyorum kemer köyü altı ve civarı eşsiz bir tarihi hazine barındırıyor..tamamen kazılması gün ışığına çıkarılması belki 100 sene sürecek..sahile inin ve geçmişden esen rüzgarlarlar huzur bulun..

Yorum Ekle

Harita

Sedat naciye nurova kazı evi, 17200 Kemer/Biga/Çanakkale
Parion Antik Kenti