A. Hısari Anadolu Hisarı, 34810 Beykoz/İstanbul

A. Hısari



70 Yorumlar


A. Hısari Anadolu Hisarı, 34810 Beykoz/İstanbul


İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Anadolu Hisarı, 34810 Beykoz/İstanbul

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri
  • 24 saat toplu taşıma var


Önerilen Yorumlar

Paşa Çiçeklidağ
13.09.2023
A. Hısari
Güzel ve klasik bir iskele. Adını aldığı hisara baya yakın. İnerseniz bir kaç dakika sürüyor hisara varmamız. Hisarın yanında bulunan ufak kafeler vakit geçirmek için ideal. İskelede fazla sefer olmadığını söylemektedir yanlış olmaz. Boğaz hatları geçiyor sadece bildiğim kadarıyla. Onlar da pek sık olmadığı için bu işlemin yoğun kullanıldığını söyleyemeyiz. Ancak sefer sayıları artarsa Marmara üniversitesinin buradan kampüsüne gelen öğrenciler için de alternatif sayısı artmış olur. Hem iskeleyi aktif hale getirmiş olurlar, hem de öğrenciler için daha güzel bir seçenek oluşmuş olur.
Logitech Crea
09.09.2023
A. Hısari
Eskiden iskelede kahvalti yapardik banklar vardi belediyeye ait,arada sirada arka tarafta cay veren bir yer vardi.Simdi orayi baskasi almis ve banklarada el koymus durumda aslinda bu banklar iskelenin ve belediyenin banklari.Oturup sabahlari kahvaltimizi yapamiyoruz artik deniz kenarında.Aslinda yasak olmasi lazim cunku orasi onlara degil bize ait yer.Insallah bu durumu cozerler,biz her sabah ise gidenler olarak yazin ozellikle burada kahvalti yapip sohbet etmek istiyoruz tekrar.
Yılmaz Şahin
01.09.2023
A. Hısari
Anadolu Hisarı çok eski yerleşim yeri tarihi Hisar kalesi Göksu deresi Küçüksu Kasrı ile boğazın en sevdiğim yerleşim yeriİstanbul Boğazı ile Göksu (Aretas) Deresi’nin Boğaz’a karıştığı yedi dönümlük, denize doğru uzanan alanda bulunan bu kale çevreye ismini vermiştir. Anadoluhisarı, ileri bir karakol olarak Yıldırım Beyazıt tarafından 1395 yılında yaptırılmıştır. Kalenin bulunduğu alanda yapılan araştırmalarda daha eskiye yönelik kalıntılara rastlanmamıştır.Yıldırım Beyazıt’ın bu kaleyi yaptırmasındaki amaç Boğaz geçişlerini kontrol altına almak ve Göksu Vadisi’ne girişi de önlemek idi. Nişancı Mehmet Paşa tarihinde Güzelcehisar olarak ismi geçen bu kaleye Gözlücehisar ismi de yakıştırılmıştır. Nişancı Mehmet Paşa tarihinde kalenin yapım tarihi 1394–1395 olarak belirtilmiştir. Fatih Sultan Mehmet dönemi tarihçilerinden Tursun Bey buradan Yenihisar veya Yenicehisar olarak söz etmiştir. Hoca Sadettin Efendi de buraya Akçahisar olarak değinmiştir. Aşıkpaşazâde tarihinde bu kalenin yapılışı ile ilgili bilgiler bulunmaktadır:“Yıldırım Beyazıt, Kocaeli’nden geçerek, İstanbul’a doğru geldi (1390–91) ve Şile Kalesini alan Yahşi Bey’i gönderdi. Sultan Boğazkesen üzerinde Güzelce Hisar adlı bir şato yaptırdı.”Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında 1402’de yapılan Ankara Savaşı’ndan sonra kale Osmanlı yönetiminde kalmıştır. Bu dönemde Osmanlı Beyliği dağılma aşamasına geldiğinden Süleyman Çelebi Bizans’ın desteğini sağlamak amacı ile İstanbul’a yakın olan Kartal, Pendik gibi yerler Bizans’a geri verilmiş, ancak kalenin bu dönemdeki durumu bilinmemektedir. Bazı kaynaklarda Süleyman Çelebi’nin bir süre burada kaldığı da belirtilmektedir.AdFatih Sultan Mehmet Rumelihisarı’nı yaptırırken Anadoluhisarı’nın çevresini de bir Hisarpeçe ile çevirmiştir. Bu duvarın arkasına yerleştirilen toplar ile de Boğaz’dan geçen gemilere gerektiğinde ateş açılması sağlanmıştır.İstanbul’un fethinden sonra bu kalenin işlevi bitmiş ve bir süre suçlu Yeniçeriler için hapishane olarak kullanılmıştır. XVII.-XVIII. yüzyıllarda bir süre Boğaz’a yönelik kazak akınlarının önlenmesinde kullanılmış, daha sonra Boğaz girişindeki kale ve istihkâmların yapılması ile de önemini yitirmiştir.XVI. yüzyılda hisar ve çevresinde görevli askerlerin ve ailelerin yerleşmesi ile burası küçük bir mahalle konumuna gelmiştir. Fatih Sultan Mehmet döneminde hisarın önüne küçük bir mescit yapılmış ve burası Anadoluhisarı Mescidi Mahallesi ismi ile eski kayıtlara geçmiştir.Anadoluhisarı Osmanlı mimarisinde kale mimarisine göre yapılmıştır. İlk yapımında kare planlı bir kule ve bunu çevreleyen duvarlardan meydana gelmiştir. O dönemde kalenin bulunduğu yer kayalık bir burun olduğundan denizin sur duvarlarına kadar geldiği sanılmaktadır. Göksu Deresi’nin getirdiği alüvyonlar daha sonra arazi konumunu değiştirmiş, kalenin duvarlarının çevresi dolmuş ve kale iç kısımda kalmıştır.
Ferah Kuzu
30.08.2023
A. Hısari
Görülmesi gereken bir yer. Büyüleyici, tarihi güzellikleri olan İstanbul'un göbeğinde huzur bulacağınız görülmesi, gezilmesi gereken bir semt...
Hurşit İlbeyi
24.08.2023
A. Hısari
Vapur kalkış saatine kadar Anadoluhisarı iskelesinin yanındaki Hisar Taksi büfesinde piknik masalarına oturup, Rumelihisarı'na karşı çay veya kahve içilebilir. Tekneyle yolculukta Boğaziçi manzarasının içine girip sahil boyunca tarihi ve mimari sanatı eseri yalıları seyre dalmak rüya gibi mutluluk.
Cgdm
10.08.2023
A. Hısari
Kanlıca iskelesi yantarafı meshur kanlıca yogurdu ve bircok guzel gezilecek yerlerden biri..
Bünyamin Balkaya
23.07.2023
A. Hısari
Semtimizin güzide mahallelerinden biridir. Çok güzel eski binalara rastlamanız mümkün. Kale yi de restorasyona aldılar. İnşallah Hisar'a yakışır bir çalışma olur. İskeleden boğaz hattı vapuru tavsiye edilir. Tarihi çayır düzenlendi fakat mangalcıları uzak tutar iseler daha isabetli olur.
Görkem Ali Güven
22.07.2023
A. Hısari
İstanbul'un yine süper yerlerindeki iskelelerden biri. Çevresinde gezilecek yerler var. İskele Hisarın Beykoz tarafında. O yüzden ufak bir yürüme yapabilirsiniz. Seferleri koydum, bakarsınız. Bilene çok güzel kısa yollar sunuyor, trafiksiz. Ama saatleri bilmek lazım. Manzarası da iyi gayet. Önü de açık he.
M. M. Y.
19.07.2023
A. Hısari
Yeri ve konumu açısından çok güzel bir duraktır. Çevresinde tarihi ve turistik bir çok mekan barındırmakta olup, Anadolu Hisarı'na çok yakın mesafededir. Anadolu Yakası boğaz hattı duraklarından birisi olup, bir akbil basımı ile haftaiçi Anadolu Kavağı ve Üsküdar arasında ulaşım imkanı vermektedir. Birçok yalıyı görme imkanı bulabilirsiniz.

Yorum Ekle

Harita

Anadolu Hisarı, 34810 Beykoz/İstanbul
A. Hısari