Hacı Musa Cami Hacettepe, Talatpaşa Blv No:102, 06230 Altındağ/Ankara

Hacı Musa Cami



72 Yorumlar


Hacı Musa Cami Hacettepe, Talatpaşa Blv No:102, 06230 Altındağ/Ankara


İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Hacettepe, Talatpaşa Blv No:102, 06230 Altındağ/Ankara

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri


Önerilen Yorumlar

The President
14.10.2023
Hacı Musa Cami
Şehrin kadim camiilerinden...Özellikle Orjinal ceviz kapısı dikkat çekici... Camii iç tezyin ve süslemelerinin büyük kısmı bugüne ulaşamamış. Bunu mihraptan rahatlıkla anlıyorsunuz. Mihrabın restorasyon öncesi hallerini üst kısımda bırakılan alanda anlayabilirsiniz. Büyük ihtimal 18.yy ve 19.yy pencere kenar süslemeri de dikkat çekici.Velhasılı kelam eski Ankara'ya ait bu kadim camimiz ziyaret edelim. O huzurlu atmosferi hissedelim.
Pusat Koryürek
07.10.2023
Hacı Musa Cami
Hamamönü'nde bulunan tarihi camilerden birisi. Çevresi yeşil ve oturma alanları mevcut.
Elif Elif
18.09.2023
Hacı Musa Cami
15. yüzyıldan kalma ahşap pencereleri olan, daha sonra 17. ve 18. yüzyılda yapılmış 1923te ise onarılmış. Küçük, tarih kokan bir camii. Kadınlar bölümünün merdivenleri çok dik, namaz için gidecek olanlar dikkate alabilir.
A. Ö.
13.09.2023
Hacı Musa Cami
Altındağ Belediye Sarayı’nın güneydoğusunda bulunan Cami, Seyfeddin b. el-Hac Musa tarafından 1432 yılında yaptırılmıştır. Taş temel üstüne kerpiç örgülü, dikdörtgen planlı, çatılı ve minareli Cami’nin çevresi park olarak düzenlenmiştir. İki yanı kapalı son cemaat yeri, devşirme iki sütunla taşınan, tuğla örgülü üç sivri kemerlidir. Cami’nin zarif minaresi kuzeydeki son cemaat yerinin batısına bitişmektedir. Minarenin sağında kesme taşla 1867 yılında Hacı Satılmış kızı Hafize Hatun tarafından yaptırılan bir çeşme vardır. Giriş kapısının ahşap kanatları, oyma tekniğinde yapılmış rûmî motifler ile doldurulmuş, üstüne ayet-i kerime yazılı bir satır yazı işlenmiştir. Kapının üstünde inşa kitabesi vardır. Caminin oldukça yüksek ahşap tavanın kenarlarını kalem işi nakışlarla süslü iki sıra pervaz çevreler. Ahşap çıtalarla karelere bölünen tavanın ortasındaki altıgen göbeği pervazlar kuşatmıştır. Kalem işi süslü göbek, geometrik geçmelerle doldurulmuştur. Ahşap mahfeli zarif bir işçiliğin ürünü ve Bursa kemerleri ile direklere oturan kirişlerde kalem işi nakışlar vardır. Caminin alt pencerelerinin kenarları kalem işiyle süslü pervazlarla çevrilidir. Pencereler ahşap kanatlıdır. Caminin alçı mihrabı tavana kadar yükselmektedir. Geleneksel bir Ankara mihrabına sahip caminin ahşap minberi farklı bir işçilikle yapılmış ender bir eserdir.
Nuh Öztaş
27.08.2023
Hacı Musa Cami
Hacı Musa camii Bulunduğunu yer itibari ile çok güzel ve bakımlı bir cami.Bir tarafında Taceddin dergahı ve camii diğer tarafta Mehmet Akif Ersoy müzesi. Üst tarafta Altındağ belediyesi. Alt taraf ise hacettepe hastaneleri.Parkın içinde sakin, küçük ve şirin bir cami.Etrafında dinlenmek için oturma yerleride var.
Emre KÜÇÜK
25.08.2023
Hacı Musa Cami
Altındağ Belediyesi’nin güney tarafındaki yolun altında, Eski Yol Caddesinde bulunan Hacı Musa Camisi, üzerinde yazan kitabeye göre Hacı Musa oğlu Seyfeddin tarafından 1432 yılında yaptırıldı.Giriş kapısının üzerinde alçı çerçeve içerisinde sülüs yazı ile iki satırlık kitabesi vardır.Kapının sağında yine alçı bir çerçeve içerisinde rik’a ile yazılmış üç satırlık kitabesi bulunmaktadır.Cümle kapısı cevizden olup, oymalarla süslenmiştir.Korkuluk şebekelerinden soldan üçü kezalik, sağdan üçü sonradan yapılmıştır.Cami, 17. ve 18. yüzyıllarda tamirat görmüştür.1975 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarılan cami, şimdi ise Altındağ Belediyesi tarafından onarıldı.Cami, dikdörtgen planlı, çatılı, ahşap yapısı ile dikkat çeken bir yapıdır.Duvarları taş temel üstüne oturan kerpiç örgülü ve sıvalıdır.Cami ortada iki sütuna, yanlarda duvarlara oturmakta, tuğla örgülü üç sivri kemerle dışa açılıyor.Kemer araları sonradan camekanla kapatıldı.Son cemaat yerinin üst katına mahfel uzatıldığından cephenin üstüne üç adet pencere açıldı.Son cemaat yerinin iki yanı kapalıdır.Pencerelerin üzerinde Kelime-i Tevhit yazılıdır.Son cemaat yeri iki kısa sütun ve üç tuğla kemere dayanan bir saçak ile örtülmüştür.
ozan haluk bektaş
11.08.2023
Hacı Musa Cami
kitabesine göre 15.yüzyıla tarihlenen 18. yy başında onarım gördüğü (ya da yeniden yapıldığı) anlaşılan; alçı mihrabı, ahşap tavan ve minberi olan hamamönüde, hastaneler bölgesinde yer alan çok güzel tarihi bir camimiz.
Sait Doğan
25.07.2023
Hacı Musa Cami
Altındağ Belediyesi'nin arkasında, Hamamönü'nün girişinde tarihi bir cami. Konumu oldukça güzel. Sessiz, sakin ve huzur veren bir yerde. Özellikle bahçesi oldukça güzel. Ancak caminin içerisi biraz bakımsız durumda, bunu kapısından içeri girer girmez hemen anlayabiliyorsunuz. Ayrıca hemen çevresinde bulunan diğer tarihi camiler kadar da bilinmiyor. Ben hak ettiği değeri göremediğini düşünüyorum. Her şeye rağmen Hamamönü'ne, Hacettepe'ye yolu düşenlerin kesinlikle görmesi gereken önemli bir cami.
Yasin Badir
25.07.2023
Hacı Musa Cami
Taceddin Camii ve diğer camilerle birlikte Hamamönü'nde görülmesi gereken önemli tarihi camilerden bir tanesi. Altındağ Belediyesi tarafından bölgenin restore edilmesiyle birlikte daha da ön plana çıkan bu tarihi yapıları Ankara seyahatinizde mutlaka görmelisiniz. Namaz vakitlerinde camii ibadete açık hale getiriliyor. Vakit namazları dışında kapalı tutuluyor. Hanımlar için namaz kılma yeri ayrı tutulmuş durumda. Hamamönü gezinizde yoğun bir döneme denk geldiyseniz Hacı Musa Camii avlusunda dinlenebilir ve etrafın tadını çıkarabilirsiniz. Zira nispeten daha az kalabalık.
Sümeyye A
21.07.2023
Hacı Musa Cami
Önünden geçtiğim ancak bugün fark etttiğim Kadim cami. Ahşap tavanı ahşap merdiveni ve eyvanlarıyla klasik bir cami. Mihrapta eskiden boyanmış olan kısım sanırım restorasyonda silinmiş. Buram buram tarih kokan mekan.

Yorum Ekle

Harita

Hacettepe, Talatpaşa Blv No:102, 06230 Altındağ/Ankara
Hacı Musa Cami