Cendere Köprüsü 02400 Burmapınar Köyü/Kahta/Kâhta/Adıyaman

Cendere Köprüsü

2449 Yorumlar
Cendere Köprüsü 02400 Burmapınar Köyü/Kahta/Kâhta/Adıyaman

İşletme Hakkında

CENDERE KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı | Cendere Köprüsü, Roma Köprüsü veya Septimius Severus Köprüsü olarak da bilinir. Antik Cabinas (Cendere) Çayı üzerinde yer almaktadır. Köprü muhteşem bir kanyondan akan çayın iki tar

İletişim

Bizi Arayın
02400 Burmapınar Köyü/Kahta/Kâhta/Adıyaman

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri

Önerilen Yorumlar

Nazım Tüzümet
03.10.2023
Cendere Köprüsü
Cendere Köprüsü, Roma Köprüsü veya Septimius Severus Köprüsü olarak da bilinir. Cendere Köprüsü, Antik Roma mimarisinin muhteşem bir anıtsal örneğidir. Biri ana kemer ve biri tahliye kemeri olmak üzere iki kemerden oluşan köprü her biri tonlarca ağırlıkta olan düzgün kesme taşlardan yapılmıştır.
Ali çetinkaya
02.10.2023
Cendere Köprüsü
Bence görülmesi gereken bir yerGerçi kanyona girilmiyor ama yinede güzeldi
Ömer Faruk DEMİR
25.09.2023
Cendere Köprüsü
Cendere Köprüsü Antik Roma döneminden günümüze kadar ulaşmış olan mükemmel güzellikte bir köprü olarak halen sapasağlam bir şekilde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. En son restore edildikten sonra ilk kez gittim ve atmosfer olarak mükemmel bir havası var, gidip gezmeniz gereken tarihi yerlerimizden biri.
Ferhat Karayiğit
24.09.2023
Cendere Köprüsü
Çok sağlam kalmış bir tarihi köprü. Nemrut dağına çıkarken kesinlikle bu güzergah kullanılıp geçerken buraya da uğramalısınız. Köprü yanında birşeyler atıştırıp içebileceğiniz ufak bir yer mevcut
adonissoyadonisss
23.08.2023
Cendere Köprüsü
Adıyaman’a 55 km mesafede, bugün Eskikale olarak bilinen bir antik yerleşim bölgesinde bulunmaktadır. Kahta ve Sincik’i birbirine bağlar. Romalıların yaptığı 2. en geniş kemerli köprüdür. 120 m uzunluğunda ve 7 m genişliğindedir.[2] Her biri 10 ton ağırlığında 92 kayadan meydana gelir.Köprünün üstündeki Latince bir kitabeden anlaşıldığına göre Roma İmparatoru Septimius Severus (193-211), karısı ve oğulları adına yaptırılmıştır. Orijinalinde 4 korint sütun bulunduğu Kahta tarafındaki ikisinin Septimius Severus ve eşine, Sincik tarafındaki ikisinin ise oğullarına adandığı biliniyor.
Halil İbrahim Özdemir
19.08.2023
Cendere Köprüsü
Tarihi bir yer etrafında ufak büfeler var ama yanınızda yiyecek ve içecek almanızı tavsiye ederim
Taylan Üstün
06.08.2023
Cendere Köprüsü
Mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer. Nemrut Dağı na çıkmadan mutlaka uğrayın.
Fatihzade
25.07.2023
Cendere Köprüsü
Fevkalade çok hoş bir yer insanın içi açılıyorönemli bir yer güzel kesinlikle beğeneceksiniz mutlaka uğrayın..Cendere çayı üzerinde inşa edilen köprü; roma imparatoru septimus severus döneminde 16. lejyon tarafından yaptırılmıştır.Köprünün uzunluğu 120 , yüksekliği 30,genişliği ise 7 metredir.Köprüye s.severus ve karısı j.domna ile oğulları caracalla ve geta adına sütün dikilmiştir.ancak caracalla imparator olunca kardeşi getayı öldürtür ve onun adına dikilen sütünü kaldırtır.92 blok taştan oluşan kemeri ile antik roma mimarisinin anıtsal güzel bir örneğidir .
M 34
23.07.2023
Cendere Köprüsü
Cendere Köprüsü, Adıyaman'da Cendere çayı üzerinde yer alan[1] ve dünyanın hâlen kullanılmakta olan en eski köprülerinden biri olarak anılan tarihi köprü.Cendere KöprüsüAdıyaman’a 55 km mesafede, bugün Eskikale olarak bilinen bir antik yerleşim bölgesinde bulunmaktadır. Kahta ve Sincik’i birbirine bağlar. Romalıların yaptığı 2. en geniş kemerli köprüdür. 120 m uzunluğunda ve 7 m genişliğindedir.[2] Her biri 10 ton ağırlığında 92 kayadan meydana gelir.Köprünün üstündeki Latince bir kitabeden anlaşıldığına göre Roma İmparatoru Septimius Severus (193-211), karısı ve oğulları adına yaptırılmıştır. Orijinalinde 4 korint sütun bulunduğu Kahta tarafındaki ikisinin Septimius Severus ve eşine, Sincik tarafındaki ikisinin ise oğullarına adandığı biliniyor. Ancak oğullardan Geta’ya ait olan sütun, onu öldüren ve kardeşine ait her şeyi yok etmek isteyen Caracalla adlı kardeş tarafından yıktırılmış.Köprü 1997’de bakımdan geçmiş ve üzerinden 5 ton ağırlığa kadar olan taşıtların geçmesine izin veriliyordu.Yeni köprü yapıldığından araç geçişi tamamen yasaktır.[3] 500 metre doğusuna yeni bir köprü daha yapılmıştır.
Gezgin Traveller
22.07.2023
Cendere Köprüsü
Tarih kokan bir köprü daha. Yaklaşık 2000 yıllık bir Roma Köprüsü. Romalıların anadolu da yaptığı ve bugüne kadar en iyi korunan yapıtı diyebilirim. Altından geçen nehir de çok güzel. Doğal bir Menderes oluşmuş bölgede. Nemruta giderseniz burayada ugrayin derim.Again a wanderful and magnificent bridge which comes from Roman empire time. If you visit NEMRUT, I firmly recommend you view this place. You can walk on the history and get close the bright blue River. In addition there is a huge valley. There is only left you anjoy with your friend and family. Have fun

Yorum Ekle

Harita

02400 Burmapınar Köyü/Kahta/Kâhta/Adıyaman
Cendere Köprüsü