Kışla Camii Çimenlik, Mevlana Kültür Mrk. No:8, 42030 Karatay/Konya

Kışla Camii



30 Yorumlar


Kışla Camii Çimenlik, Mevlana Kültür Mrk. No:8, 42030 Karatay/Konya


İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Çimenlik, Mevlana Kültür Mrk. No:8, 42030 Karatay/Konya

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri


Önerilen Yorumlar

Ali Erten
29.09.2023
Kışla Camii
Tarihi atmosferi hissedebileceginiz bir ortam. En ilgimi ceken ise direklerin agactan olmasi ve yıllardır bozulmadan dayanabilmis olmasi. Mutlaka görülmesi gereken camilerden.
Ugur Uqur
21.09.2023
Kışla Camii
OtantikHuzur
Tenekeci Mustafa
11.09.2023
Kışla Camii
Çok güzel tarihi bir camii insan namaz kilarken huzur buluyor
Ahmet KOÇ
06.08.2023
Kışla Camii
Tarihi ve bakımlı bir Cami. Osmanlı Döneminde Yapılmış.
Ahmet UĞUR
29.07.2023
Kışla Camii
Tarihi, huşu ile ibadet edilecek güzel bir camii.
FATİH YILMAZ
24.07.2023
Kışla Camii
Tarih canlandıran ahşap dikenlerin tavan kırıkları ile buluştuğu yerdeki süslemeleri görmeye değer
Ebubekir Şimşek
23.07.2023
Kışla Camii
Konya Valilik Konağı içerisinde yer aldığı içindir ki Saray Camii olarak da anılır. Çok tahribat ve de kötü restorasyonlar geçirmiştir
Tamer Selcuk
21.07.2023
Kışla Camii
Ahşap direkli ve tavanlı camilerden olan eser, kuzey-güney doğrultusunda uzanan dıştan 14,30x21,60 metre ölçüsünde dikdörtgen bir alana ve zeminden 1,80 metre yükseklikteki bir kaide üzerine oturmaktadır. Kuzeyde son cemaat mahalli ile bunun harimle birleşen köşesinde minaresi yükselir. Üstü kiremit kaplı kırma çatı ile örtülüdür. Önceleri yıkılmış iken 1959 yılında tekrar yapılan son cemaat yerinin önü dört adet betonarme sütunla desteklenmiştir. Camiye buradan açılan bir kapıyla geçilmektedir. Kemerli kapıda gri ve beyaz mermer kullanılmış, açıklığa da iki kanatlı bir kapı takılmıştır. Kemer kavsine göre şekillenen ahşap kapının alt kısımları çok tablalı, üst kısımları ise bitkisel motiflerle oymalı olarak dekore edilmiştir. Mevlâna Müzesi’nde bulunan kitabesine göre 1235/1819 yılında, Konya Valisi Hüseyin Paşa tarafından yaptırılan bu eser, Abdurrahman Paşa’nın Konya Vilayet Konağı olarak yaptırdığı binanın yakınında bulunduğundan “Saray Camii” adıyla da anılmaktadır. Duvarları altta kesme, üstte moloz taşla örülü olup, her cepheye yukarıdakiler daha küçük olmak üzere altlı üstlü dikdörtgen pencereler açılmıştır. Petek ve kaidesi kesme taş, poligonal gövdesi tuğla örgülü tek şerefeli minare yeşil sırlı çini kuşaklarla dekorlanmıştır.
Emre Yücel
19.07.2023
Kışla Camii
Konya’nın Karatay İlçesinde Mevlâna Kültür Merkezi’nin içindedir. Kadı Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılmış, aynı zamanda Vali Konağı olarak da kullanılan askerî kışlanın çevresinde yer alan câmii, Osmanlı dönemi eseridir. Konya Vilâyet Konağı’nın yakınında bulunduğu için “Saray Camii” adıyla da anılmaktadır.Ahşap direkli ve tavanlı camilerden olan eser, dikdörtgen bir alana sahip olup zeminden yüksek bir kaide üzerine oturmaktadır.
bülent sümer
10.07.2023
Kışla Camii
Bu benim askerlik yaptigim aslanli kisla icindeki cami olabilirmi acaba benim gibi burada askerlik yaptigim butun arkadaslarima selamlar olsun

Yorum Ekle

Harita

Çimenlik, Mevlana Kültür Mrk. No:8, 42030 Karatay/Konya
Kışla Camii