Mithras (Mitras) Tapınağı Dülük, 27000 Şehitkamil/Gaziantep

Mithras (Mitras) Tapınağı



68 Yorumlar


Mithras (Mitras) Tapınağı Dülük, 27000 Şehitkamil/Gaziantep


İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Dülük, 27000 Şehitkamil/Gaziantep

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri


Önerilen Yorumlar

Aykut Çamcı
19.10.2023
Mithras (Mitras) Tapınağı
Gaziantep de pek bilinen bir yer değil, güvenlik görevlisi rehber gibi tanımını çok güzel yapıyor, dülük mağaralarında zeugmalıların ilk yerleşim yerleri olduğuna dair izler mevcut
Yunus Emre Sevindik
29.09.2023
Mithras (Mitras) Tapınağı
Daha önce birçok kez gittim buraya. Çok güzel ve huzur veren bir ortamı var elbette Mithras'ın ne olduğunu nasıl bir gelenek olduğunu bilerek gezmek ortama daha da bir özellik katıyor. Ayrıca yanında yerli halkın Keber Mağarası, bilimsel yazılarda Şarklı Mağarası olarak da adlandırılan bir mağara var. Zaten bu mağara tapınakla bağlantılı. Ayrıca eklemem gerekiyor demiryolu yapıldığı için artık köyün merkezinden girişi kapalı, köye girip tüneli geçince yol ikiye ayrılıyor. Sağ yola saparsanız mezarlığın yanından geçip buraya ulaşabilirsiniz ve ayrıca artık güvenlik görevlisi bulunmuyor.
Seher Kacar
26.08.2023
Mithras (Mitras) Tapınağı
Gezilecek yerler listesi içerisinde yer almasa da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Çok büyük olmamakla birlikte tarihi açıdan öneme sahip. Antep'de bulunan mağaraları gezmeden önce mutlaka Gaziantep Arkeoloji Müzesi'ne uğrayarak kent içerisinde yer alan tarihi alanlar ile ilgili bilgi almanızı tavsiye ederim. Tarihi kent girisinde yer alan güvenlik size alanı gezdiriyor ve kısa tarihinden bahsediyor.
Abdurrahman Sert
19.08.2023
Mithras (Mitras) Tapınağı
2019 Ocak. Işıklandırma yok. Cep telefonun flaşıyla gezdik. Tamamiyle bakimsiz denemez belki ama bir cazibesi de yok gibiydi acikcasi. Yol üzerindeyse uğrayanabilir. Gaziantep'te ugranilmasi gereken yerler listesinde olmasinda sasirdim.
RONICHE
17.08.2023
Mithras (Mitras) Tapınağı
Depremden çok insanlar tahrip etmiş.Memleketimin her köşesinden cehalet akıyor.Babasından kalmış bir dönüm miras için birbirlerini öldüren millet bukadar kıymetli mirasların içine ediyor.Hakkımı helal etmiyorum.
cem baba
08.08.2023
Mithras (Mitras) Tapınağı
Dülük Antik kentinde bilinen ilk yerleşim 600 bin yıl öncesine tarihleniyor.Kent “ antik kent “ ve “ kutsal alan “ olarak ikiye ayrılıyor.Antik yerleşim; Keber Tepesi ve çevresinde ama toprak altındadır.Kutsal alanda ise Mithras Yeraltı Tapınağı vardır.Tapınağın tarihi için MS 1-3 yüzyılları olarak söylenir.İran kökenli tanrı Mithras, insanlarla tanrılar arasında aracılık yaptığı anlatılır.Tamamen erkeklere yapılan dini ayinde, çırılçıplak soyunan erkek, boğazı kesilen boğa kanıyla yıkanır ve dine kabul edilirdi.Gaziantep dülük tepesinde bulunan bu tapınak Anadolu’da bulunan en büyük Mithras tapınağıdır.Yolunuz Gaziantep’e düşerse gelmenizi tavsiye ederim.Tapınağın ışıklandırması yoktu.Bir yıldızı oradan kırdım.Biraz daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler GeziCEM GörüCEM YouTube kanalında “ Mithras yeraltı tapınağı dülük antik kenti “ videomu izleyebilirler.
Egesel Bozgeyik
25.07.2023
Mithras (Mitras) Tapınağı
İn cin top oynuyor tapınak girişine de kilidi takmışlar gelen geçen de alandaki her şeyi kırmış dökmüş ne bakanlığın ne belediyenin bir hayrı dokunmuyor, millet atlamasın diye de jiletli tel döşemişler. Geceleri ayin mi yapıyorsunuz birader hayırdır bu neyin gizemi? İletişime geçecek 1 tane numara yok boşu boşuna gitmeyin kapıda kalırsınız.
Yigit Ozkok
25.07.2023
Mithras (Mitras) Tapınağı
Tarihsel zenginliği olan coğrafyamızda kaderine terk edilen tarihsel mirasa ihanet eden başka toplum yoktur sanırım. Kapısına kadar gidebilirsiniz fakat tahrip edilmiş içerisinde ateşler yakılmış tam anlamıyla korku yerini andıran bir yer haline gelmiş çok yazık. 1 güvenlik ve 1 ışıklandırma bu kadar zor olmamalıydı…
Zikri Mutlu
24.07.2023
Mithras (Mitras) Tapınağı
Sessiz ve doğal bir ortamda mağara.Yakınına kadar araç ile gidilebiliyor.Güvenlik var ve size eşlik ediyor.İlgilenirseniz size bilgi de veriyor.Araştırıp gelirseniz ve dinler tarihine de meraklı iseniz burayı görmelisiniz.Mitraizm Doğu kökenli ve tüm Roma dünyasına yayılmış bir din.Pek çok anlamda hıristiyanlığı etkileyen üç pagan dininden biri.Görülmeli.
Ecem Tuncer
07.07.2023
Mithras (Mitras) Tapınağı
Yazık edilmiş bir değer. Türkiye turumuzda 2 gün kaldığımız gastronomi şehri Gaziantep’in bize göre büyük değerlerinden mithras tapınağı kaderine terk edilmiş güvercinlerin ve tinercilerin yuvası olmuş. Karşısında tren yolu çalışması var Halbuki gayet yolu var gelinebilir ve tarihiyle keyifli bir yer. Denecek tek şey yazık

Yorum Ekle

Harita

Dülük, 27000 Şehitkamil/Gaziantep
Mithras (Mitras) Tapınağı