Yerebatan Sarnıcı Alemdar, Yerebatan Cd. 1/3, 34110 Fatih/İstanbul

Yerebatan Sarnıcı



52294 Yorumlar
  • Çarşamba09:00–22:00
  • Perşembe10:00–22:00
  • Cuma09:00–22:00
  • Cumartesi09:00–22:00
  • Pazar09:00–22:00
  • Pazartesi09:00–22:00
  • Salı09:00–22:00


Yerebatan Sarnıcı Alemdar, Yerebatan Cd. 1/3, 34110 Fatih/İstanbul


İşletme Hakkında

|

İletişim

Bizi Arayın
02125121570
Alemdar, Yerebatan Cd. 1/3, 34110 Fatih/İstanbul

Saatler

  • Çarşamba09:00–22:00
  • Perşembe10:00–22:00
  • Cuma09:00–22:00
  • Cumartesi09:00–22:00
  • Pazar09:00–22:00
  • Pazartesi09:00–22:00
  • Salı09:00–22:00

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Çocuklar için uygun


Önerilen Yorumlar

Uf Al
19.10.2023
Yerebatan Sarnıcı
yeni halini görmek istedik gerçekten çok farklı ve güzel olmuş. daha önceleri girdiğinizde ağır bir rutubet kokusu oluyordu ışık daha az ve alan daha dardı. Yenilenme sonrası giriş alanları ve bilet kesim yerleri de değişmiş daha modern bir hale gelmiş, giriş ücretleri Türk ve yabancı olarak farklı olması çok iyi kendi ülkemizin güzelliklerini görmek bizlerin daha çok hakkı.. içeride ambiyans çok güzel yürüme alanı geniş ve sağlam, ışıklar belirli zaman aralığıyla değişiyor ve çekildiğiniz iki fotoğraf arasında değişik farklar olabiliyor bu çok hoş. Aralara özel tasarlamış sanat eserleri eklenmiş ve hiç sırıtmıyor sanki tarihinde yapılmış gibi. Biz bayramda gitmiştik o nedenle giriş sırası uzundu..
Saadet ALTIN
20.09.2023
Yerebatan Sarnıcı
İstanbul a gelince mutlaka görülmesi gereken büyüleyici bir yer. Yalnız bilet kuyruğu uzun ve yorucu olduğundan , öncesinde online bilet alıp yine online bilet giriş tabelasının olduğu yerden hızlıca giriş yapabilirsiniz. Online bilet alımında Türkler için girişten alınan bilet fiyatı olan 60 tl yerine 66 tl ödersiniz ve fakat beklemezsiniz. Vakit kaybı daha kötü benden yazması.
Selen Pehlivanoglu
03.09.2023
Yerebatan Sarnıcı
Bence kesinlikle gidilip görülmesi gereken yerlerin başında geliyor Ancak gitmek isteyenler için sıra beklemek gerekiyor Bu yüzden çok erken gitmelisiniz Eğer engelli bir bireyle gidiyorsanız size kuyrukta beklemeden yardım ediyorlar ancak Tekerlekli sandalye için uygun değil bunu da belirtmek isterim
Gulnur Gursan
17.08.2023
Yerebatan Sarnıcı
336 sütundan oluşan bu yapı 6.yy’da Doğu Roma İmparatoru Justinianus tarafından şehrin su ihtiyacını karşılamak amacıyla inşaa edilmiş. Bu ihtiyaç doğrultusunda yapı 80.000 ton su alma kapasitesine sahip. Yapı içerisinde gezerken bazı sütunların ayaklarının daha geniş ve malzemesinin betonarme olduğunu fark edebilirsiniz. Betonarme yaklaşık 18.yy’da ortaya çıkmış olan bir yapı teknolojisi olduğu için de bu sizi şaşırtmasın. Bu sütunlar taşıma gücünü kaybetmeye başladığı için 50’li yıllarda betonarme ile kaplanarak güçlendirilmiş. Yapı içerisindeki kemer birleşimleri muntazam. Bununla beraber korint sütun başlıkları var. Ve bu sütun detaylarını incelemek de oldukça keyifli. Yapının doğusunda yatay, batısında ters duran ve asıl görevi sütun kaidesi olan Medusa’nın hikayesini okumadan geçmeyin.Günümüz durumuna bir eleştiri olarak, yapı içerisindeki aydınlatmaların çok da düzgün sağlanmadığı görüşündeyim. Yapının esas tarihi belirli noktalarda ziyaretçilere anlatılabilir. Hiçbir tanıtım mevcut değil. Ayrıca, gerçek hikaye ile birlikte belki bazı yerler hikayeleştirilerek daha ilgi çekici hale getirilebilir. Tatil ve bayram günlerinde oluşan kalabalık için daha yapıcı çözümler üretmek gerek. Ziyaret için kapıda 40 dakika beklemek çok fazla. Belki, bir sıra sistemi oluşturulup giriş için sıranın gelmesi bir uygulama üzerinden takip edilebilir. Böylelikle insanlar yakın yerlerde turlanırken kendi sıraları geldiğinde yapıya gidip ziyaretlerini gerçekleştirebilirler.
İlayda Ö.
25.07.2023
Yerebatan Sarnıcı
Restorasyondan öncede ziyaret etmiştim. Bir de yeni halini görmek istedik gerçekten çok farklı ve güzel olmuş. daha önceleri girdiğinizde ağır bir rutubet kokusu oluyordu ışık daha az ve alan daha dardı. Yenilenme sonrası giriş alanları ve bilet kesim yerleri de değişmiş daha modern bir hale gelmiş, giriş ücretleri Türk ve yabancı olarak farklı olması çok iyi kendi ülkemizin güzelliklerini görmek bizlerin daha çok hakkı.. içeride ambiyans çok güzel yürüme alanı geniş ve sağlam, ışıklar belirli zaman aralığıyla değişiyor ve çekildiğiniz iki fotoğraf arasında değişik farklar olabiliyor bu çok hoş. Aralara özel tasarlamış sanat eserleri eklenmiş ve hiç sırıtmıyor sanki tarihinde yapılmış gibi. Biz bayramda gitmiştik o nedenle giriş sırası uzundu ama online bilet alarak hızlı geçiş yapabiliyorsunuz. Mutlaka gezilmesi gereken bir sarnıç uğramadan geçmeyin.
Canan Maviş
24.07.2023
Yerebatan Sarnıcı
Büyüleyici bir yer,fakat girmek için uzun bir sıra beklemek gerekti.Çok kalabalık,belki bayramda böyleydi bilemiyorum.Tam bilet 60 tl,öğretmen 30,öğrenci 30tl giriş .Görülmeli,beklemeye değer çok özel bir yermiş ,çok beğendik.
Berna Ekeke
23.07.2023
Yerebatan Sarnıcı
Burası için sakin bir gün yok. Her zaman sıra oluyor ama biletinizi Passo’dan online alırsanız ya da sıraya girdiğiniz yerdeki yönergeden karekod okuyarak hızlıca edinirseniz uzun kuyruklar beklemeden içeri girebilirsiniz.Girişte ilerde sağda büyük yansıtıcıları fark edeceksiniz. Saat başı burada 5 dakika süren bir görsel oluyor. Biz içeri 11:10 gibi girdik sarnıcı fotoğraf çekerek 40 dakikada turladık ve platformlardan geri giderek gösteri yapılacak yerde bekledik. Kimse bilmediğinden gösteri başladığında ziyaretçilerde şaşkınlık oldu. Eğer önceden bilgimiz olmasaydı biz de sarnıcı gezip çıkmıştık. Platformlar eskiye göre daha kullanışlı fakat bazılarında boşluklar var ve küçük çocuklar için tehlikeli olabilir. Bazen karanlığı fark ettirmek için ışıkları tamamen kapatıyorlar ama cep telefonu ışıklarını açanlarla o karanlık azalıyor. Işıklandırma ve havalandırma çok başarılı. Tüm sarnıcı keyifle gezip çıkabiliyorsunuz ama bazı noktalarda bazı ışıklandırma için sabırla beklemek gerekiyor. Medusa başı bunlardan biri. Ayak izlerinin olduğu yapıt ise ışıklandırma konusunda başarısız maalesef. Restorasyon çok başarılı olmuş. İstanbul daha da değerli bu sarnıç sayesinde.
mustafa tncer
21.07.2023
Yerebatan Sarnıcı
Restorasyon sonrası gayet güzel olmuş. Müze kart nedense geçmiyor. Giriş ücreti T.C. vatandaşları için öğrenci 40 TL , yetişkin 90 TL . Işıklandırma ve uzatılan yollari ile güzel fotoğraf kareleri yakalanabilir.
Emre Akçaöz
19.07.2023
Yerebatan Sarnıcı
Yerebatan Sarnıcı (Basilica Cistern), İstanbul'un Sultanahmet semtinde yer alan tarihi bir yer altı su deposudur. MS 6. yüzyılda Bizans İmparatoru Justinianus tarafından inşa ettirilmiştir. Sarnıç, su temini için kullanılan büyük bir yer altı depo sistemidir.Yerebatan Sarnıcı, 9,800 metrekarelik bir alana sahiptir ve yaklaşık 336 adet granit sütun üzerine inşa edilmiştir. Her biri 8 metre yüksekliğinde olan sütunlar, çeşitli sütun başlıklarıyla süslenmiştir. Sarnıcın tavanı tuğladan yapılmış olup, bazı noktalarda özgün bir kemerli tonoz sistemi vardır.Sarnıcın içinde dolaşmak için tahta yürüyüş yolları bulunur ve ziyaretçiler arasında popüler bir turistik yerdir. Sarnıcın içinde yer alan su seviyesi zamanla değişebilir, ancak genellikle yürüyüş yollarının üzerinde bulunan ahşap platformlar üzerinde yürüyerek gezebilirsiniz. Sarnıcın atmosferi oldukça etkileyicidir, sütunlar ve yansımalı su bir araya gelerek mistik bir ortam yaratır.Yerebatan Sarnıcı'nın tarihi önemi büyüktür ve zamanla farklı amaçlarla kullanılmıştır. İnşa edildiği dönemde İstanbul'un su teminini sağlamak için kullanılan bir su deposu olarak kullanılmıştır. Daha sonra ise çeşitli dönemlerde çeşitli amaçlarla kullanılmıştır, hatta bir dönem suyun içinde balıklar yetiştirilmiştir. Günümüzde ise turistlerin ziyaretine açıktır ve İstanbul'un tarihî ve kültürel mirasının önemli bir parçasıdır.Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un tarihi mekanlarından biri olup, ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunar. İhtişamlı sütunlar, suyun yansımaları ve tarihi atmosferiyle büyüleyici bir yerdir

Yorum Ekle

Harita

Alemdar, Yerebatan Cd. 1/3, 34110 Fatih/İstanbul
Yerebatan Sarnıcı