Eski Cami Reşadiye, 3014. Sk. No:2, 33500 Tarsus/Mersin

Eski Cami



59 Yorumlar
  • Çarşamba09:00–21:00
  • Perşembe09:00–21:00
  • Cuma09:00–21:00
  • Cumartesi09:00–21:00
  • Pazar09:00–21:00
  • Pazartesi09:00–21:00
  • Salı09:00–21:00


Eski Cami Reşadiye, 3014. Sk. No:2, 33500 Tarsus/Mersin


İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Reşadiye, 3014. Sk. No:2, 33500 Tarsus/Mersin

Saatler

  • Çarşamba09:00–21:00
  • Perşembe09:00–21:00
  • Cuma09:00–21:00
  • Cumartesi09:00–21:00
  • Pazar09:00–21:00
  • Pazartesi09:00–21:00
  • Salı09:00–21:00

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri
  • Adrese servis
  • Aynı gün teslimat
  • Randevu gerekli
  • Mağaza içinde alışveriş
  • Yalnızca nakit
  • Mağazadan teslim alma
  • Arabaya teslim alma
  • Montaj hizmeti
  • Onarım hizmetleri


Önerilen Yorumlar

Engin Deniz
12.10.2023
Eski Cami
Çarşıbaşı'ndaki kilise temelli yapının 1102 yılında St. Paul Katedrali olarak yapıldığı söylenmektedir. Roma sitilinde kalın ve yüksek duvarları, iç kısmı geniş, dışa bakan tarafı dar, derin pencereleri ve kalın sütunları ile dikkat çekicidir. Bazı kaynaklarda Ortaçağ'ın başlarına ait bir Ayasofya Kilisesi'nden söz edilir ve Papa'nın elçisi Mainz Piskoposu Konrad Von Wittelsbach'ın 6 Ocak 1198'de burada, Ruppenlerden l.Leon'u Ermeni Kralı olarak tanıdığı ve taç giydirmiş olduğu anlatılır. 1704'de Tarsus'a gelen P.Lucas'da burada bir Grek ve bir Ermeni Kilisesinden söz ederek Ermeni kilisesinin Paulus'un kendisi tarafından inşa edildiğini belirtir. 1851 yılında Tarsus'a gelen V.Langlois de bu kiliseyi ziyaret etmiştir. Roma stilinde kalın ve yüksek duvarları, iç kısmı geniş,dışa bakan tarafı dar, derin pencereleri ve kalın sütunları dikkat çekicidir. Kilisenin bahçesine batı yönde bulunan ve cephesi oldukça süslü bir kapıdan girilir. Yapı bu bahçe içerisinde yaklaşık 460 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Kesme taşlarla inşa edilen yapının dış uzun cephelerinde kör kemerler bulunmaktadır. Batıdaki ana kapıdan girilen salonun genişliği 19.30 metre, uzunluğu 17.50 metredir. Girişin sağında ve solunda birer yarım plaster sütun ve bu sütunların hizasında salonu üç sahına (nef) ayıran, ikişerli iki sıra halinde dört serbest sütun yer alır. Kuzey ve güney duvarlarda da yine yarım sütunlar bulunmaktadır. Aslında bu sütunlar gri renkli granit olup, antik çağ yapılarına ait olmaları muhtemeldir. Orta salonun genişliği 12.60 metre olup, üzeri tonozludur. Tavanın merkezine rastlayan bölümde, ortada Hz. İsa olmak üzere doğuda Yohannes ve Mattaios, batıda Marcos ve Lucas'ın freskleri bulunmaktadır. Yapının kuzey-batı köşesinde ise bir çan kulesi yer almaktadır.Kilise daha sonra camiye çevrilmiştir Eski Cami, Kilise Camii veya Baytemür Camii isimleriyle tanınır. İnşa tarihi konusunda da farklı görüşler vardır. 2'nci yüzyıldan 14'üncü yüzyıla kadar geniş bir aralığa tarihleyen kaynaklar vardır.Bazı kaynaklarda 1360'da Seyfeddin Bay-Temur el Harizmi'nin kiliselerden birisini camiye dönüştürdüğü ve bu nedenle Bay-Temür Camii" adıyla anıldığı yazılıdır. Bazı kaynaklarda ise
johnny
19.09.2023
Eski Cami
Yapı 1102 yılında St. Paul Katedrali olarak inşa edildiği söylenmektedir.1415 yılında Ramazanoğlu Ahmet Bey tarafından onarılarak camiye çevrilmiştir. Bazı kaynaklarda Ortaçağın başlarına ait bir Ayasofya Kilisesinden söz edilir ve Papa'nın elçisi Mainz Piskoposu Konrad Von Wittelsbach'ın 6 Ocak 1198'de burada, Ruppenlerden l.Leon'u Ermeni Kralı olarak tanıdığı ve taç giydirmiş olduğu anlatılır.1704'de Tarsus'a gelen P.Lucas'da burada bir Grek ve bir Ermeni Kilisesinden söz ederek Ermeni kilisesinin Paulus'un kendisi tarafından inşa edildiğini belirtir. 1851 yılında Tarsus'a gelen V.Langlois de bu kiliseyi ziyaret etmiştir. Roma stilinde kalın ve yüksek duvarları,iç kısmı geniş,dışa bakan tarafı dar,derin pencereleri ve kalın sütunları dikkat çekicidir. Kilisenin bahçesine.batı yönde bulunan ve cephesi oldukça süslü bir kapıdan girilir.Yapı bu bahçe içerisinde yaklaşık 460 m2.lik bir alanı kapsamaktadır.Kesme taşlarla inşa edilen yapının dış uzun cephelerinde kör kemerler bulunmaktadır.Batıdaki ana kapıdan girilen salonun genişliği 19.30 m.,uzunluğu 17.50 m.dir.Girişin sağında ve solunda birer yarım plaster sütun ve bu sütunların hizasında salonu üç sahına (nef) ayıran,ikişerli iki sıra halinde dört serbest sütun yer alır.Kuzey ve güney duvarlarda da yine yarım sütunlar bulunmaktadır.Aslında bu sütunlar gri renkli granit olup,antik çağ yapılarına ait olmaları muhtemeldir.Orta salonun genişliği 12.60 m. olup, üzeri tonozludur. Tavanın merkezine rastlayan bölümde,ortada Hz. İsa olmak üzere doğuda Yohannes ve Mattaios,batıda Marcos ve Lucas'ın freskleri bulunmaktadır.Yapının kuzey-batı köşesinde ise bir çan kulesi yer almaktadır.Yapı ve çevresi yıl içerisinde oldukça büyük bir restorasyon görmüş, çevre düzenlemesi ve istimlak ile düzenlenmiştir. Kaynak: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi.
yurdakul içoğlu
29.08.2023
Eski Cami
Çarşıbaşındaki Kilisenin 1102 yılında St. Paul Katedrali olarak yapıldığı söylenmektedir. Roma sitilinde kalın ve yüksek duvarları, iç kısmı geniş, dışa bakan tarafı dar, derin pencereleri ve kalın sütunları ile dikkat çekicidir. 1415 yılında Ramazanoğlu Ahmet Bey tarafından onarılarak camiye çevrilmiştir.
BÜLENT BİNOL
29.08.2023
Eski Cami
Bu cami 1102 yılında yapılan bir kilisedir. Birçok Hristiyan inancına sahip insanlar burada ibadetlerini yapmışlardır. Bu kilise Roma medeniyetin izlerini taşımaktadır. Kalın duvarlarıyla iç kısmı geniş, dışa bakan tarafı dar olup derin ve süslemeli pencereleri ile dikkat çekmeyi her zaman başarmıştır. 1415 yıllında burası Ramazanoğulları Beyliğin eline geçmiştir. Ramazanoğulları Beyliğin hükümdarı Ahmet bey buraya bir minare eklenerek Cami ibadetine açmıştır. Günümüze kadar birçok bakım ve onarım çalışmalarından geçmiştir.Eski Cami fazla geniş olmayan bir avluya sahip. Zaten caminin kendisi de çok büyük değil. İçine girmeden kiliseden çevrilmiş olduğunu anlayamasanız da içine girince anlıyorsunuz dikkatli bakarsanız. Eski Cami başta Danyal Peygamber’in makamı olmak üzere bir çok tarihi mekana çok yakın. Zaten Roma Hamamı kalıntılarla karşı karşıya duruyor. Ayrıca karşısındaki yoldan devam ederseniz az ileride ünlü Siptilli Çarşısı bulunuyor.
Bisikletli Rehber
02.08.2023
Eski Cami
Camiinin mimarisi çok farklı.yapi çok eski ve çok otantik.
İbrahim
23.07.2023
Eski Cami
Kiliseden camiye dönüştürülmüş bir yapı. Kilise camiye dönüştürülürken giriş kapısının bulunduğu kısım ile minare eklenmiş. Yapının haç şeklinde yapılması nedeniyle kiliseden dönüştürüldüğü hemen anlaşılıyor. Diğer camilerden daha eski olmasına rağmen önem verilmediği görülmektedir.
Arif Taşkın
21.07.2023
Eski Cami
Gördüğüm en eski Camilerden biri. Mutlaka görülmesi gereken tarihi bir yapı
gökhan Bice
21.07.2023
Eski Cami
merkezde kiliseden dönme bir camii
Ahmet
21.07.2023
Eski Cami
Tarih kokuyor diyebilirim. Bayıldım. Kapı çok güzeldi. Gezmenizi tavsiye ederim.
İbrahim DERİNSU
19.07.2023
Eski Cami
Böylesine tarih dokusu olan, dinlerin ve medeniyetlerin beşiği kabul edilen Tarsus'a giderken mutlaka bir müze kart alın. Çok daha ekonomik olacaktır. Ayaklarınıza rahat bir spor ayakkabı üstünüzde sizi terletmeyecek ve rahat yürümenizi sağlayacak kıyafetleri tercih edin. Tarsus yürüyerek doya doya gezilir. Bizden söylemesi.Çarşıbaşındaki Kilisenin 1102 yılında St. Paul Katedrali olarak yapıldığı söylenmektedir. Roma sitilinde kalın ve yüksek duvarları, iç kısmı geniş, dışa bakan tarafı dar, derin pencereleri ve kalın sütunları ile dikkat çekicidir. 1415 yılında Ramazanoğlu Ahmet Bey tarafından onarılarak camiye çevrilmiştir. . Bazı kaynaklarda Ortaçağın başlarına ait bir Ayasofya Kilisesinden söz edilir ve Papa'nın elçisi Mainz Piskoposu Konrad Von Wittelsbach'ın 6 Ocak 1198'de burada, Ruppenlerden l.Leon'u Ermeni Kralı olarak tanıdığı ve taç giydirmiş olduğu anlatılır.1704'de Tarsus'a gelen P.Lucas'da burada bir Grek ve bir Ermeni Kilisesinden söz ederek Ermeni kilisesinin Paulus'un kendisi tarafından inşa edildiğini belirtir. 1851 yılında Tarsus'a gelen V.Langlois de bu kiliseyi ziyaret etmiştir. Roma stilinde kalın ve yüksek duvarları,iç kısmı geniş,dışa bakan tarafı dar,derin pencereleri ve kalın sütunları dikkat çekicidir. Kilisenin bahçesine.batı yönde bulunan ve cephesi oldukça süslü bir kapıdan girilir.Yapı bu bahçe içerisinde yaklaşık 460 m2.lik bir alanı kapsamaktadır.Kesme taşlarla inşa edilen yapının dış uzun cephelerinde kör kemerler bulunmaktadır.Batıdaki ana kapıdan girilen salonun genişliği 19.30 m.,uzunluğu 17.50 m.dir.Girişin sağında ve solunda birer yarım plaster sütun ve bu sütunların hizasında salonu üç sahına (nef) ayıran,ikişerli iki sıra halinde dört serbest sütun yer alır.Kuzey ve güney duvarlarda da yine yarım sütunlar bulunmaktadır.Aslında bu sütunlar gri renkli granit olup,antik çağ yapılarına ait olmaları muhtemeldir.Orta salonun genişliği 12.60 m. olup, üzeri tonozludur. Tavanın merkezine rastlayan bölümde,ortada Hz. İsa olmak üzere doğuda Yohannes ve Mattaios,batıda Marcos ve Lucas'ın freskleri bulunmaktadır.Yapının kuzey-batı köşesinde ise bir çan kulesi yer almaktadır.Yapı ve çevresi yıl içerisinde oldukça büyük bir restorasyon görmüş, çevre düzenlemesi ve istimlak ile düzenlenmiştir. Kaynak: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi.

Yorum Ekle

Harita

Reşadiye, 3014. Sk. No:2, 33500 Tarsus/Mersin
Eski Cami