Karacabey Camii Hacettepe, Mehmet Akif Ersoy Sk. No:37, 06230 Altındağ/Ankara

Karacabey Camii

179 Yorumlar
Karacabey Camii Hacettepe, Mehmet Akif Ersoy Sk. No:37, 06230 Altındağ/Ankara

İşletme Hakkında

KARACABEY CAMİ | Kültür Portalı | Hacettepe Mahallesi Mehmet AKif Ersoy Sokak'ta yer alır.Türbesi, çeşmesi ve Hamamönü semtinde yeralan Çift Hamamı ile birlikte bir külliyedir. Günümüzdeortadan kalkmış olan hamamın yan

İletişim

Bizi Arayın
Hacettepe, Mehmet Akif Ersoy Sk. No:37, 06230 Altındağ/Ankara

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri

Önerilen Yorumlar

Halil Halid
26.09.2023
Karacabey Camii
Çok güzel bir camiidir. Mimarisinde kendisine has özellikleri barındırır. Özellikle minaresi diğer minarelerden farklıdır. Kiremitten olması ve mimarisinin kendisine has oluşu ile göz doldurur.Camiiye girerken kapı eşiğindeki süslemelere bakmanızı öneririm, muhteşemdir. Camiiyi Karacabey (rah.) Varna Zaferinde şehit olmadan önce bizzat kendisi yaptırmıştır.Tabii girmeden önce büyük şehid ve devrinin Anadolu Beylerbeyi olan Karacabey'e (rah.) ve ailesine selam vermek gerekir. Allah rahmet eylesin.
Yusuf Arslan
24.09.2023
Karacabey Camii
Üniversite yakınında olduğu için yeterli büyüklükte bir cami ama normal büyüklükteki camilerden küçük. Yanında şehit ziyereti var.
Cevat AYDIN
13.09.2023
Karacabey Camii
Hamamönüne gidenler tarafından genellikle farkedilmeyen ama üslubu ve ambiyansı çok guzel olan bir cami.
Halit Gürpınar
06.09.2023
Karacabey Camii
Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin hemen yanıbaşında bulunan bu cami tarihi dokusuyla insanı kucaklıyor. Sade mimarisi ile huzur veriyor. Kadınlar bölümü ve erkekler bölümüne aynı kapıdan giriliyor. Girince sol taraftan kadınlar bölümüne geçiş var. Abdesthanesi ve tuvaleti bulunuyor. Tuvaleti sanıyorum ücretli. Geniş bir avlusu ve bahçesi var. Ankaranın en eski camilerinden biridir.
Eren Yildizer
19.08.2023
Karacabey Camii
Ankara'da ki az bulunan tarihi bir cami. Cami içi küçük ama samimi bir ortam var. Keşke dış yapı korunduğu gibi iç yapıda koruna bilseymis... Varna şehiti Karacabey ve ailesinde cami yanındaki türbede yatmakta... İlahi kelimetullah uğruna ölenlere selam olsun...
Çağrı Su
07.08.2023
Karacabey Camii
1484 tarihli vakfiyesine göre Osmanlı beylerinden Karacabey tarafından yaptırılmıştır. Cami türbesi, çeşmesi ve çifte hamamıyla birlikte külliye oluşturmaktadır. 15. yüzyılda Karacabey tarafından inşa ettiilen cami eyvanlı plan tipinin Ankara'daki tek örneğini göstermektedir. Ters T" planında olan caminin bugün son cemaat yeri ve yan mekanları orijinal durumunu korumaktadır. Beş kubbeyle örtülü olan cami
Abdullah Kuru
20.07.2023
Karacabey Camii
Hacettepe Üniversitesi kampüs içinde bulunan Osmanlı mimarisi 14. yy da yapılmış 5 kuppeli tarihi bir camidir
Mustafa Budak
20.07.2023
Karacabey Camii
Hacettepe içersinde ve de Hamamönünden girişi mevcud. 1444 yılında Varna savaşında vefat eden Karacabey adına yapılmış ve yanında bulunan kümbette aile kabristanı bulunuyor.Ayrıca 50 m ilerisinde bulunan başka bir camide Nuri PAKDİL yazar ve merhum şehit Muhsin Yazıcıoğlu nun kabri bulunmaktadır. Mutlaka ziyaret edilmeli.
habibe özçelik
19.07.2023
Karacabey Camii
Hamamönü'nde kuytuda kalmış tarihi bir camii. Avlusunda Karacabey Türbesi'de var. Küçük ama mimarî ve tarihi açıdan çok önemli bir camii. Ankara'da bulunan fakat fazla bilinmeyen bir eser.
A. Ö.
19.07.2023
Karacabey Camii
Taceddin Veli Camii’nin güneyinde ve Hacettepe Üniversitesi Kampüsü içinde bulunan Karaca Bey Camii, 1444 yılında Varna Muharebesi’nde şehid düşen Anadolu Beylerbeyi Karaca Bey b. Abdullah tarafından 1427 yılından önce “İmaret Camii” olarak yaptırılmıştır. Bursa camileri tarzında olup bu tipin Ankara’daki tek örneğidir. Zaman içinde çok sayıda onarım gören cami, ters (T) şeklindeki zaviyeli camiler planında kagir bir yapıdır. Yapı kuzeyindeki beş kubbeli bir son cemaat yeri ve güneybatı köşedeki kalın gövdeli tuğla minare ile iki kenarda birer kubbeli zaviye odası ve ortadaki harim kısmından meydana gelir. Yapımında kesme taş, moloz taş, devşirme parçalar, tuğla ve az miktarda çini kullanılmıştır. Caminin kuzey cephesinde iki yanı kapalı beş kubbeli son cemaat yeri vardır. Kesme taşla yapılmış dışa taşkın taç kapısı, Bursa kemerli bir niş şeklinde olup, üstü zengin bir mukarnas dolguya sahiptir. Taç kapı nişinin alt kısmı mukarnaslı birer mihrâbiye ile hareketlendirilmiş, zengin süslerle inşa kitabesi yazılmıştır. Caminin harime girişindeki ahşap kapının kanatlarında üstte yazı, altta ikili ve dörtlü panolar girift oyma rûmîlerle süslenmiştir. Harimi sade olup güney duvarın ortasında yuvarlak büyük bir mihrap nişi açılmıştır. Ahşap minberi daha sonra yenilenmiştir. Tabhane odaları kare planlı ve kubbelidir.

Yorum Ekle

Harita

Hacettepe, Mehmet Akif Ersoy Sk. No:37, 06230 Altındağ/Ankara
Karacabey Camii