Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali Baraj, 23700 Keban/Elazığ

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali



66 Yorumlar


Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali Baraj, 23700 Keban/Elazığ


İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Baraj, 23700 Keban/Elazığ

Saatler

Özellikler

  • Gerçek mekanda hizmet
  • Randevu gerekli
  • Tekerlekli sandalyeye uygun oturma düzeni
  • Tekerlekli sandalyeye uygun tuvalet
  • Üniseks tuvalet


Önerilen Yorumlar

Ömer Ustaoglu
19.10.2023
Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali
Manzarası çok güzel bir yer alabalik tesislerine gitmenizide tavsiye ederim
Sercan Tanrıseven
11.10.2023
Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali
Elazığ merkez zannettiğimden çok daha modern bir yer.
Süleyman Tombak
05.10.2023
Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali
Türkiye'nin en büyük barajlarindan barajlarindan birisi. Elazığ / Malatya yolu üzerinde. Türk mühendislerinin yaptığı ilk büyük barajdır. Keban barajı yakınında piknik alanları var ancak çok pis. Böyle güzel yerleri bu hale getirenlere lanet okuyorum. Çöp denen bir şey var.
E. K.
10.09.2023
Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali
Tepeden güzei görünüyor. Etkinlik imkanları var. Etrafta alabalık tesisleri var.Sandaleyede oturup buz gibi suya ayaklarını koymak için çok güzel.
Eyup Dilbaz
17.08.2023
Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali
Barajın büyüklüğü, ihtişamını görünce buraya emek veren, çalışan herkesi daha bir takdirle anıyor insan. Çok büyük, güzel ve gurur duyulacak bir tesis
Hakan Doğan
16.08.2023
Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali
Türkiye'nin en büyük ikinci barajı. Adını aldığı Elazığ'ın Keban ilçesinde Fırat nehri üzerinde elektrik enerjisi üretmek amacıyla 1965-1975 yılları arasında inşaa edilmiştir. Oluşturdu yapay gölet Türkiye'nin en büyük dördüncü gölüdür.Toplam kurulu gücü 1330 megawat ile kurulduğunda tek başına Türkiye'nin enerji ihtiyacının %20 sini karşılarken zamanla artan ihtiyaç ile şu anda %1,8 ini karşılamakta.
Eray Utku ÖZEK
03.08.2023
Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali
Çocukluğumuzun geçtiği ekmeğini yediğimiz yer. Baraj seti kaya dolgu ve beton dolgudan oluşur. Bu açıdan görüntüsü de farklıdır. Lisede bir hocamız bu özelliğinden dolayı sanat eseri derdi Keban Barajı'na. Bir zamanlar masal gibiydi çok canlıydı. Şimdi park bahçe falan yapmışlar ama insan yok. Setin üstünde savakların yukarısında baraj yapılırken hayatını kaybedenlerin listesinin olduğu bir anıt kitabe bulunmaktadır. Fotoğraflarda görebilirsiniz. Heeey gidi günler.
A K
23.07.2023
Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali
Iceriye giris açik degil yetkililer haricinde giris yok,mantikli olan da bu. Disaridan da cok guzel gorunuyor
Onur GÜNGÖR
12.07.2023
Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali
Beton ağırlık ve kaya dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 16 679 000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 210 m, normal su kotunda göl hacmi 31 000 hm³ normal su kotunda göl alanı 675 km²'dir.Keban Baraj Gölü bu özellikleriyle Türkiye’nin Atatürk Barajı'nın gölünden sonra en büyük yapay gölüdür. Doğal göllerle bir arada sıralandığında Van Gölü, Tuz Gölü ve Atatürk Baraj Gölü'nün ardından 4. sırada yer almaktadır. kebanBaraj gölünün Murat Nehri Vadisi boyunca uzunluğu 125 km’dir. Genişliği yer yer değişmektedir. Keban baraj gölünde elektrik üretiminin yanı sıra su avcılığı yapılmakta ve balık üretimi de gerçekleştirilmektedir. Gölün etrafında Elazığ ve çevre illerin halkının faydalandığı eğlence ve mesire yerleri mevcuttur. Üzerinden feribotla Elazığ'ın Ağın, Tunceli'nin Pertek ve Çemişgezek ilçelerine geçiş yapılabilmektedir.Enerji açısından Türkiye’nin ilk dev yatırımlarındandır. 1965 yılında yapımına başlanılmıştır. 1974 yılında ilk 4 büyük tribünü, 1981 yılında da diğer 4 türbini devreye girdi. Barajın toplam kurulu gücü 1330 Megawatt olup yıllık enerji üretimi 6 Milyar kWh dir. Kurulduğunda Türkiye’de üretilen elektriğin %20 sini tek başına karşılamıştır. Keban Barajı böylece 1950'lerde Hirfanlı Barajı ve Sarıyar Barajı'nda büyük baraj inşaatı tecrübesini kazanmış Türk mühendisliğinin ortaya koyduğu ilk dev baraj olup, gururu ve alnının akıdır.Baraj mevkii Elazığ'ın 45 km kuzeybatısında, Malatya'nın 65 km kuzeydoğusunda olup, Karasu ve Murat nehrinin birleştiği yerden 10 km daha aşağıda nehrin aktığı en dar boğazlarından birindedir. Karasu ile Murat nehirlerinin birleşmeleri ile meydana gelen Fırat nehrinin bu birleşme noktasından itibaren ilk uygun baraj yeridir.Fırat nehri yılın muhtelif zamanlarında çok farklı bir akım düzenine sahiptir. Ortalama geçen su miktarı 635 m³/sn.'dir. Kış aylarında ortalama debi 200 ile 300 m³/sn. arasında değişir. Nehrin bir yıl içinde geçirdiği suyun % 70'i kar erime mevsiminde yani Mart ile Haziran ayları arasında geçer.

Yorum Ekle

Harita

Baraj, 23700 Keban/Elazığ
Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali