Sivas Ulu Camii Uluanak Mh Merkez, Fevzi Çakmak Cd., 58070 Sivas Merkez/Sivas

Sivas Ulu Camii

3446 Yorumlar
Sivas Ulu Camii Uluanak Mh Merkez, Fevzi Çakmak Cd., 58070 Sivas Merkez/Sivas

İşletme Hakkında

|

İletişim

Web Sitesi
Bizi Arayın
Uluanak Mh Merkez, Fevzi Çakmak Cd., 58070 Sivas Merkez/Sivas

Saatler

Özellikler

  • Tekerlekli sandalyeye uygun giriş
  • Tekerlekli sandalyeye uygun park yeri

Önerilen Yorumlar

Gökhan Kement
05.10.2023
Sivas Ulu Camii
Bu tarihi camii bakımsız ve restorasyona ihtiyacı var. Minare yamuk olduğu için 1 yıldız kırdım diye espri yapmamak için kendimi zor tuttuğum doğrudur. Şaka bir yana gerek tarihi yapısı gerek de eğik minaresi ile bölgedeki en önemli tarihi yapılardan biri. Hem caminin içi hem de dışı daha bakımlı ve temiz olabilirdi. Böyle bir tarihi yapı çok daha fazla ilgiyi hak ediyor.
rıza levent doda
09.09.2023
Sivas Ulu Camii
Anadolu'nun en eski camilerinden bir. Ço değişik bir yapısı var. Herkes görmeli
Memleket Sivas Adana
03.09.2023
Sivas Ulu Camii
Minareye baktıkça insan huzunleniyor yazık yazık! Koca bir ecdadın eseri gözler önünde çürüyor... Minarenin acilen tamir edilmesi gerekiyor.Tuğlalari düşmüş 10 tane hoparlör var düzensiz pis bir şekilde etrafa sarkmış ve minarenin çatlağı son 10 yıldır aralaşiyor peki çözüm?sac kelepçe takmışlar yazık.....
srhn yzgn
01.09.2023
Sivas Ulu Camii
Güzel ve estetik bir camii ... buraya gelirseniz kesinlikle görmenizi isterim....camii ile alakalı olarak bilgiler sayıdaki gibidir....Sivas Ulu Cami, Anadolu Selçuklu Devleti sultanı II. Kılıç Arslan'ın ülkeyi 11 oğlu arasında paylaştırmasıyla Sivas-Aksaray arasındaki bölgeye hükümdar olan Kutbeddin Melikşah saltanatı zamanında Kızılarslan bin İbrahim tarafından 1196-1197 yıllarında Kul Ahi'ye yaptırılmış, Sivas ilinin merkez ilçesinde yer alan cami.Caminin I. İzzeddin Keykavus tarafından 1212 yılında onarıldığı, 1213'de de minaresinin yapıldığı bilinmektedir. Sivas Valiliği tarafından 1955 yılındaki onarımı sırasında, hem yapım hem de onarım yazıtı bulunmuştur
Beyhan BAYHAN
30.08.2023
Sivas Ulu Camii
Mütevazılıkla sizi karşılayan bir cami, ne kadar sade o kadar ihtişam hissiyatı veriyor.Bir kaç olumsuzluk dikkati mi çekti, cami için rampa yok, cuma namazını kılmaya gelen tekerlekli sandalyede ki biri 2 kişi tarafından taşınıyordu, birde wcler daha temiz olmalı.
Harun UYANIKOĞLU
14.08.2023
Sivas Ulu Camii
Sivas’ta günün saatlerini huzurlu ve insanlarla iç içe geçirmek isteyenler için en güzel tercih. Davudi ezan sesi , klasik dikdörtgen mimari ile muhteşem bir mekan Sabah Namazından sonra süt ve poğaça ikramı yapılması ayrı güzel bir gelenek. Etrafında kelle paça sevenler için nefis çorba namaz sonrası iyi geldi. Allah vesile olan herkesten razı olsun.
İsmail Ağırman
02.08.2023
Sivas Ulu Camii
Daha önce ben bu Sivas'a neden gelmemişim cami çok güzel çok geniş
Münir Yusuf Sakallı
20.07.2023
Sivas Ulu Camii
Sivas Ulu Cami - SivasAnadolu’nun en eski camilerinden biridir. Anadolu’daki mimarlık tarihinde, cami iç mekân fikrinin gelişmesinde önemli bir yapıdır. Avlusuna üç yönden girişi ve düz damlı, dikdörtgen planlı, kufe tipli cami sınıfına giren ender örneklerdendir. Kubbe fikrinin henüz gelişmediği bir dönemde yapılmıştır. Bazı bilim adamlarına göre Danişmendi dönemi eseri olarak da kabul edilmektedir. Danışmendliler 1085–1178 yıları arasında Sivas, Kayseri ve Malatya’ya yerleşmişlerdir. Tokat, Niksar Ulu Camii (1145), Kayseri Ulu Camii (XII. yüzyıl ortaları), Tokat Yağıbasan (Çukur) Medrese (1151-52), Niksar Melik Nizamettin Yağıbasan (1157-58), Niksar Kulak Tekkesi ile Türbesi; Kayseri-Pınarbaşı –Türbe Köyü Melik Danişmend Kümbeti, Danişmentli eserlerinden bazılarıdır.Danişmentliler 1178’de Selçuklulara bağlanmasına rağmen adlarına yapılan yapılar yüzyılın sonuna kadar uzanmaktadır. Sivas Ulu Camii’ni de Danişmentli Dönemi'nin önemli eserlerinden saymak mümkündür. Asıl ibadet alanına, kuzey duvarının tam ortasında asıl ve köşelere yakın yerlerden birer olmak üzere üç ayrı kapı ile girilmektedir. İbadet alanının kuzey-güney doğrultusundaki Kıbleye (güney duvarı) dikey uzanan on bir sahnı oluşturan kesme taş örgülü yığma 50 adet kırma ayak birbirine sivri kemerlerle bağlanmıştır. Mihrap eksenine uzanan orta sahın diğerlerinden biraz daha geniş tutulmuştur.Ulu Cami, 54.70 x 33.70 metre iç ölçülerindedir. Yapının asıl giriş kapısı ile diğer kapıları süslemesizdir. 1955 yılı onarımında ortaya çıkarılan özgün mihrabın üzerinde, birbirini kesen sekizgenlerden geometrik örgü motifli iç içe iki sekizgenin kenarlarından çıkan kollarla kesilmesi ile kareler oluşturan süslemeler bulunmaktadır. Onarımda mihrabın süslemeleri taş malzemeyle sade bir şekilde düzenlenmiştir. Üstünde yukarıya doğru gittikçe daralan yedi sıra mukarnaslı kavsaradan başka süsleme elamanı görülmez. Ulu Camii’nin Osmanlı Devrine ait 23 mezardan oluşan bir haziresi bulunmaktadır. 1955 onarımında çıkan kitabesine göre 1196-97 yıllarında Kutbettin Melikşah döneminde Kızılarslan bin İbrahim tarafından Kul Ahi’ye yaptırıldığı anlaşılmaktadır.
krc32
19.07.2023
Sivas Ulu Camii
Değişik mimarisi ile kesinlikle görülmesi ve içinde namaz kılınması gereken huzurlu bir mekan
Hasan Fatih KAVİ
19.07.2023
Sivas Ulu Camii
Görülmeye değer çok eski bir camii.

Yorum Ekle

Harita

Uluanak Mh Merkez, Fevzi Çakmak Cd., 58070 Sivas Merkez/Sivas
Sivas Ulu Camii